Возови на Бахман - Томас и пријатели Харолд Хеликоптер - Скала на Хо, бело
  • Неодамнешно

Возови на Бахман - Томас и пријатели Харолд Хеликоптер - Скала на Хо, бело

DEN 414.24

Количината на стоката
Тековен

  • Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module)

Локомотива Автомобили (тркалање). Е-З патеката-Достапно во црна лента со челична легура или сива лента со ширина со никел сребрена железница. Терминална жица. Контролер на брзина. Список на компоненти. Одлучете каде да го поставите вашиот воз - сува, цврста, рамна површина работи најдобро!. За да бидете сигурни дека имате доволно работна просторија, направете распоред на тест -патеката со лабаво поставување на патеката во посакуваната конфигурација. Делот за терминал/одмор подоцна ќе биде поврзан со електричен пакет и напојување, па ставете го во близина на излез или лента за напојување. Инсталирајте магнет под патека, ако вашиот сет доаѓа со еден. Ако вашиот сет не доаѓа со еден, магнетите се достапни одделно (ставка бр. 78999; N скала точка бр. Соберете ја патеката со притискање заедно. Осигурете се дека железничката и придружниците седат правилно. Бидете внимателни дека железничките спојници не се лизгаат под шината без правилно да се поврзат. Ова може да предизвика нарушувања на возот и прекини во електричното коло. Откако ќе се собере патеката, двојна проверка за поврзување на зглобовите и се вклопува со лесно трчање на прстите над горниот дел на шините во двете насоки. Ако откриете испакнатини или искривување на површината на патеката, проверете го вклопувањето на железницата. Снабдувањето со електрична енергија и контролата на брзината се приклучоци и играат; Не се потребни алатки. Енергијата се доставува до патеката и локомотивата со напојување, контролор на брзина, терминална жица и терминал/стапка на е-З. Прво - свртете го копчето на контролорот за брзина спротивно од стрелките на часовникот додека не застане (сè до лево). Следно - прикачете ја терминалната жица на контролорот за брзина со тоа што ќе ја вклучите во местото каде што вели „да се следи“. Потоа-приклучете ја терминалната жица во редакторот за терминал Е-З. Цврсто притиснете го конекторот на терминалите на патеката. Конечно - приклучете ја жицата за поврзување од напојувањето во Jackек на контролорот за брзина означен со „во“. Потоа, приклучете го напојувањето во излез во живо. Некои сетови може да дојдат со контролер за брзина со два конектори за копче за притискање. Овие се користат за снабдување со AC моќност на додатоци. За да направите позитивни и безбедни врски со овие, притиснете ги копчињата и вметнете ги секоја од голите краеви на жицата за поврзување од вашиот додаток. Контролорот за брзина е способен да напојува еден додаток истовремено. Ставете ја локомотивата на патеката и стартувајте ги тркалата напред и назад преку траењето на терминалот. Кога тркалата непречено летаат по патеката, знаете дека тркалата се на патеката. Ако вашиот сет доаѓа со тендер, прикачете го на локомотивата. Додадете ги остатокот од автомобилите што доаѓаат со вашиот сет со тоа што ќе ги поставите на патеката и да ги стартувате напред и назад преку терминалниот репарт, сè додека не се лизне непречено. Потоа нежно притиснете ги автомобилите заедно - тие автоматски ќе се вклучат. Не обидувајте се да ги поврзете автомобилите кога се позиционираат преку магнет под патека. Вашиот сет може да биде опремен со магнетски управувани спојници на E-Z Mate, кои ви овозможуваат да извршите реално префрлување на железничката пруга и операции во дворот. Спојувањето на два автомобили со спојниците на Е-З е лесно како да ги туркате заедно кога не се над магнет под патека. Неизградбата се јавува само кога над магнет под патеката и кога нема напнатост помеѓу автомобилите. За да ги разоткриете спојниците на E-Z Mate, запрете два спојки директно над магнет под патеката. Без напнатост помеѓу автомобилите, спојниците автоматски ќе се отворат. Ако автомобилите нема да парат, проверете дали автомобилите не се позиционирани над магнет што не се наметнува или се паркираат на кривата. Ако автомобилите нема да бидат разоткриени, проверете дали спојниците се поставени директно во непосредна близина на индикаторот за положба на магнет и дека индикаторот е поставен во согласност со централната линија на магнет под патеката. Проверете дали магнетот е обезбеден на долната страна на патеката и е опремена со предвидената челична плоча. Вашиот сет може да биде опремен со магнетски управувани спојници на E-Z Mate, кои ви овозможуваат да извршите реално префрлување на железничката пруга и операции во дворот. Спојувањето на два автомобили со спојниците на Е-З е лесно како да ги туркате заедно кога не се над магнет под патека. Неизградбата се јавува само кога над магнет под патеката и кога нема напнатост помеѓу автомобилите. За да ги разоткриете спојниците на E-Z Mate, запрете два спојки директно над магнет под патеката. Без напнатост помеѓу автомобилите, спојниците автоматски ќе се отворат. Ако автомобилите нема да парат, проверете дали автомобилите не се позиционирани над магнет што не се наметнува или се паркираат на кривата. Ако автомобилите нема да бидат разоткриени, проверете дали спојниците се поставени директно во непосредна близина на индикаторот за положба на магнет и дека индикаторот е поставен во согласност со централната линија на магнет под патеката.