Актиселскапет Борегард-1.000 Долари
  • Неодамнешно

Актиселскапет Борегард-1.000 Долари

DEN 400.00

Количината на стоката
Тековен

  • Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module)

$1,000 8 3/4% Обврзница 1 купон прикачен десно од обврзницата. Обврзницата е документ за сопственост за заем. Обврзниците се издаваат не само од бизниси, туку и од национални, државни или градски власти, или други јавни тела, или понекогаш од поединци. Обврзниците се заем за компанијата или друго тело. Тие обично се враќаат во одреден временски период. Обврзниците заработуваат камата по фиксна стапка, која обично мора да ја плати претпријатието без оглед на неговите финансиски резултати. Сопственикот на обврзницата е доверител на претпријатието.