Преносен рефрактометар на Брикс, мерач на тестер за шеќер со голема точност, професионален метар за прехранбена индустрија, за овошен сок, пиво, млеко, мед
  • Неодамнешно

Преносен рефрактометар на Брикс, мерач на тестер за шеќер со голема точност, професионален метар за прехранбена индустрија, за овошен сок, пиво,

DEN 443.20

Количината на стоката
Тековен

  • Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module)

Точното тестирање на шеќер : ја мери концентрацијата на шеќер во пиво, сок, млеко, џем, мед и повеќе со 1% точност за сигурни резултати Преносен дизајн : Брикс рефрактометар лесен алуминиумска конструкција и мала големина го олеснуваат носењето и да се користи насекаде. Автоматска компензација на температурата : Температурата на рефрактометарот на шеќер нема да влијае на читањата благодарение на автоматското компензација на температурата, обезбедувајќи точни резултати секој пат. Калибрација на лесно читање : Тестер за бришење чиста калибрација е лесна за читање, така што можете брзо и лесно да ги одредите концентрациите на шеќер во вашата храна и пијалоци. Не-лизгачка гумена рачка : Мерач на тестирање на шеќер Мека и удобна гумена рачка обезбедува зафат што не се лизга, што го олеснува држењето и користењето на рефрактометарот. Точното тестирање на шеќер : ја мери концентрацијата на шеќер во пиво, сок, млеко, џем, мед и повеќе со 1% точност за сигурни резултати. Преносен дизајн : Брикс рефрактометар лесен алуминиумска конструкција и мала големина го олеснуваат носењето и да се користи насекаде. Автоматска компензација на температурата : Температурата на рефрактометарот на шеќер нема да влијае на читањата благодарение на автоматското компензација на температурата, обезбедувајќи точни резултати секој пат. Калибрација на лесно читање : Тестер за бришење чиста калибрација е лесна за читање, така што можете брзо и лесно да ги одредите концентрациите на шеќер во вашата храна и пијалоци. Не-лизгачка гумена рачка : Мерач на тестирање на шеќер Мека и удобна гумена рачка обезбедува зафат што не се лизга, што го олеснува држењето и користењето на рефрактометарот. Опис : Овој рефрактометар на Брикс е професионален метар за мерење на содржината на шеќер во овошен сок, пиво, млеко, мед, џем и друга храна. Широко користена во прехранбената индустрија за контрола на концентрациите на шеќер во храна и пијалоци.

Condition:
100% Brand New
Material:
Aluminum, Rubber
Color:
Shown as Picture
Test Range:
0-10%Brix
Accuracy:
1%
Length:
approx. 19cm/7.48in
Weight:
approx. 245g/8.64oz
Package List:
1 * Brix Refractometer:
1 x Pipette:
1 x Screwdriver:
1 x Instruction:
Note:
1. Please use this instrument according to the instruction, be careful when using. Do not loose any connection part arbitrarily, prevent violently shock, impact and falling off.:
2. Use clean and soft cloth to wipe the instrument, do not put into water directly to clean and avoid scratch of surface.:
3. Storage the instrument at dry and non-corrosive place.:
4. Storage the part well.:
5. The adjustment range of eyepiece and hand wheel is within 2cm left or right.:
6. Please allow 1-3cm error due to manual measurement, thanks for your understanding.:
7. Monitors are not calibrated same, item color displayed in photos may be showing slightly different from the real object, please take the real one as standard.: